fredag 7. mai 2010

KINA: Ny tur mai/juni 2010


28. mai reiser jeg på ny tur Med Anne T til Kina og Yunnan-provinsen. Vi reiser for å utforske provinsen. Anne T er fra Stavanger, men bor i Drammen. Hun arrangerer gruppeturer til Kina. Vi reiser òg for å finne nye ukjente og spennende steder hun kan å ta gruppene sine til.

Skal prøve å holde dere oppdatert via denne siden. Men det krever at jeg kommet på net, og at den lille maskinen virker ....

Yunnan betyr 'sør for skyene'. Provinsen strekker seg fra Tibet til Vietnam. Dvs. provinsen går opp på Tibetplatået. Av Kinas 56 minoriteter bor 25 i Yunnan, og utgjør over 30% av de ca 45 mill innbyggerne i provinsen. Arealet er et sted mellom Tyskland og Frankriket. Fjell er det nok av. Store elver renner gjennom Yunnan, Yangze, Perleelva, Rødeelva (som renner gjennom Hanoi) og Mekong. Også Myanmar's største elv renner gjennom Yunnan. Men slå opp i leksikon og les sjøl. Om biodiversitet, dyreliv, klima ... Te kommer herfra. Men nå er det tørke. Dagsrevyen hadde en reportasje om at det ikke hadde regnet på ett år .... Det kan vel ikke gjelde hele provinsen?

Det egentlige Shangri La er Lijang, på UNESCOs liste over byer som må vernes. Men sjekk Pu'er (Pu-erh).

Ingen kommentarer: