søndag 12. juli 2015

Mandag morgen, uten bluesn

Gårsdagen var først å treffe deler av Lien's familie, onkel, tante og søskenbarn. Hennes mor og bror har vi truffet før i Stavanger. Så var det ut til folkemuseet med landsbyhus til noen av de ca 60 minoriteter Vietnam har. Vi fikk engelskspråklig guide gratis. Jeg forsto ikke helt hvorfor, men sånn var det i går. Inngangen kostet heller ikke noe. Samlingen lå 30 km utenfor Hanoi, så vi fikk sett litt av byen og landet rundt. Det er vakkert med sletteland/rismarker og fjell rundt. Og en underlig skikk med å bygge "byhus" på landet. I byen er husene trange, og bygges i høyden, så disse er smale foran, på 4 etg og lange bakover, uten vinduer på siden som om de venter på en nabo vegg i vegg.

Trafikken er kaotisk, men ikke agressiv. Fullt av biler og med svermer av mopeder. Det bor 7 mill i byen. Gamlebyen er også svær. Trange gater å gå seg vill i. Vi skal prøve det nå etterpå. Og det kreler av unge backpackere her sånn 40 år for sent . . .

Vi spiste buffet i går til mddag/aftens på en restaurant som lå nydelig til ved en av sjøene. Foruten oss var det godt over tusen andre gjester, Alle vietnamesere. Og godt over 100 retter ! Alt fra hav og fra land og fra luften. Det var ikke mulig å spise seg igjennom, men vi prøvde oss da på østers (så mye vi ville) kobbunger, frosk og hele fuglunger. Og hotpot som vi komponerte sjøl. Det tok et par timer. Vi ble mette.  Etterpå til stamkneipen rett over gata for hotellet. (Vi har bare vært der en gang før, så fort blir man stamgjest her.) Vi ville hat GT. Det hadde verten ikke, så han sprang over gata og kjøtpe til oss. Nå har vi egen flaske i baren (et skap på fortauet).

Og i dag ? Vi får se hva dagen bringer . . . .

Ingen kommentarer: