lørdag 5. juni 2010

Fredag 4. og lørdag

Fredagen i Kunming ble en rolig dag. Fin kjølig temp på 18. Litt tendens til regn, uten at jeg trengte paraply. Siden A.T. hadde tatt med sin ble det jo ikke regn. Var langs det gamle marked, og i de nye shoppinggatene. Kjøpte flybilletter på kinesisk. Gikk uten problem.

Til middags gikk vi fra hotellet til strøket fra i går. Skulle spise på min gamle kneipe der, tenke jeg. Ikke «Den blå høne» en gang til.

Meningen var vel å gå litt, og deretter ta en taxi, men vi endte med å gå hele strekket. Er nok en del km, over avstanden for minstesatsen til taxi i hvert fall. Mente vi var ute i god tid og satt oss på et av instedene der, delte en vin og leste. Da jeg var ferdig med kapittelet hvor Albert treffer Laurids igjen på Samoa, gikk vi for å spise, bare for å oppdage at vi var blitt for sene. Kneipene stengte kl. 9! I motsetning til kneipene i Jinhong som ikke åpnet før 10. Nytt sted nye skikker. Vi gikk på eieren av kneipa i det de stengte. Han var «very sorry» for at vi var for sene. Så var det å ta det vi kunne få, på en kneipe som vel var et ungdomssted. Trivelig lyst lokale, og rent toalett. (I hvert fall på herresiden. A.T. Får snakke for seg.) Hva mer kan man ønske? A.T. Prøvde å tipse piken, men hun avslo. A.T. la da tieren under askebegeret. Piken kom bort, tok seddelen og ga den bestemt tilbake. Vi gjør så godt vi kan for å korrumpere den vanlige kineser, men får det ikke alltid til.

Så over plassen til siste stoppested fra i går. Der ble vi tatt imot som stamgjester. Det var ikke engang nødvendig å bestille GT og whisky. Kom av seg sjøl.

I dag har vi reist til Li Jiang, det egentlige Shangri La. Her regnet det! Håper det gir seg.

Ingen kommentarer: