tirsdag 1. juni 2010

Tirsdag 1. juni

Lang dag tirsdag: Om natta røk mob.en. Den begynte å pipe for så bare å konke helt ut. Tastene funket ikke og det eneste jeg fikk til var 3 mislykkede forsøk på å starte – noe som gjør at den låser seg og kan bare låses opp med PUK (hvem er det?) Fra morgenen av var vi en tur rundt byen. Vi har sett te-åser hvor den berømte teen (hørt om den?) Puh'er vokser. Og det er her te skal stamme fra. Vi var òg i en landsby hvor en av de mange minoritetene bor. Rolig tur.

Deretter et opplevelsesrikt måltid i en garasjeliknende kafe i byen. Du peker på grønnsaker og kjøttet du vil ha, så lages det. Godt, passe sterkt, og så fersk mat.

Prøvde å kjøpe ny mob. Det gikk greit, men da ekspeditøren satte sim-kortet inn, var det samme visa på ny. PUK! Og den hadde jeg ikke. Tilbake til start.

Byen er rolig og avslappet med kilometervis med moderne butikker. Vi vandret gater opp og ned og vi var dagens attraksjon. Ikke andre storneser her. Vi var de eneste. Men herregud så åpne og vennlige folk er. Inn i bakgatene for å få litt drikke. Og det ble nesten en fest.

Senere: Middag på samme vis. Taxi til sentrum (si det på kinesisk). Anne T inn på kjøkkenet, pekte på grønnsaker og kjøtt. Hver vår øl til. Det hele til et øredøvende bråk av insekter i trærne (nei, ikke sirisser, mye mer). Anne T spanderte; 50 kr for oss begge. I morgen med bil til Xishuangbanna (øv litt på det).

Ingen kommentarer: